O informație amplă referitoare la condițiile de creditare în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” a fost prezentată horticultorilor din raionul Orhei. Întruniți în cadrul unui seminar, oamenii de afaceri din raionul Orhei au fost familiarizați cu oportunitățile de a investi în tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară, dotarea cu sisteme de irigare, modernizarea proceselor de procesare dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru produsele horticole moldoveneşti, oferite în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”.

 
 Antreprenorii din Orhei s-au arătat interesați de oportunitățile investiționale disponibile în cadrul Proiectului, investiții care în sinergie cu alte programe de suport oferite de Guvernul Republicii Moldova și partenerii externi pot contribui la reabilitarea sectorului horticol care ocupă un loc deosebit de important în economia ţării. 
 
 În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” sunt disponibile credite investiționale acordate prin intermediul băncilor comerciale: BC ”Energbank” SA, BC ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” SA, BC ”Procredit Bank” SA și BC ”Comerțbank” SA. Horticultorii și operatorii economici din domeniile conexe pot beneficia de finanțarea în leasingaccesibilă prin intermediulBC ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale ”S.A.