38 de horticultori din raionul Fălești au participat la seminarul didactico-informativ, organizat în cadrul campaniei de informare a proiectului ”Livada Moldovei”. În cadrul sesiunii teoretice agricultorii au fost informați despre oportunitățile investiționale oferite în cadrul proiectului. Sesiunea practică a presupus vizitarea frigiderului SRL ”Amonti Agro”, com. Năvârneț. Horticultorii din raionul Fălești, inspirați de vizita la întreprindere, s-au arătat interesați de a investi în obiective de post-recoltare pentru a crește veniturile întreprinderilor agricole pe care le gestionează. 11 participanți la seminar și-au exprimat intenția de a deveni beneficiari ai Proiectului ”Livada Moldovei”

  Cu suportul Asistenței Tehnice pentru Proiectul ”Livada Moldovei” sunt organizate 30 de seminare informative în toate raioanele Republicii Moldova. În cadrul acestora sunt prezentate oportunitățile investiționale disponibile în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” cum ar fi: finanțare pentru investiții în legumicultură, cultivarea strugurilor de soiuri tehnice și vinificație, floricultură (inclusiv plante medicinale și cele folosite la producerea uleiurilor esențiale), arhitectură peisagistică și turism rural.
  Seminarele sunt parte a unei ample campanii de informare ce se derulează la nivel local și național pentru a informa potențialii beneficiari despre oportunitățile investiționale disponibile și au loc în perioada noiembrie 2018 – martie 2019.