În cadrul unei întruniri dintre primari și președinți de raioane cu autoritățile publice centrale, reprezentanții administrației publice locale au fost familiarizați cu oportunitățile de creditare oferite în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”. Primarii, la rândul lor vor informa antreprenorii despre posibilitatea de a investi în tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară, dotarea cu sisteme de irigare, modernizarea proceselor de procesare dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru produsele horticole moldoveneşti, oferite în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”.

 La întrunire au participat peste 800 de primari și președinți de raioane din toate zonele țării. Urmare a discuțiilor cu reprezentanții APL, s-au stabilit modalitățile de colaborare pentru o informare mai bună a potențialilor beneficiari ai Proiectului ”Livada Moldovei”. Astfel, vor fi organizate o serie de seminare de informare la nivel de raion.

 Reprezentanții APL s-au arătat interesați de oportunitățile investiționale disponibile în cadrul Proiectului, investiții care în sinergie cu alte programe de suport oferite de Guvernul Republicii Moldova și partenerii externi pot contribui la reabilitarea sectorului horticol care ocupă un loc deosebit de important în economia ţării.

 În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” sunt disponibile credite investiționale acordate prin intermediul băncilor comerciale: BC ”Energbank” SA, BC ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” SA, BC ”Procredit Bank” SA și BC ”Comerțbank” SA. Horticultorii și operatorii economici din domeniile conexe pot beneficia de finanțarea în leasing accesibilă prin intermediul BC ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale.

 

 

 

 

 

 

 

.