O misiune de asistență tehnică pentru implementarea Proiectului ”Livada Moldovei” a fost aprobată de către Banca Europeană de Învestiții.

 
 Asistența tehnică va fi implementată de consorțiul german ”Agriculture & Finance Cosultance” (AFC), în perioada anilor 2018 - 2021.
 
 În cadrul întrevederii cu echipa implementatoare, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a salutat  sprijinul acordat de Banca Europeană de Investiții și a specificat: ”Asistența nerambursabilă acordată urmează să fie direcționată pentru consultarea instituțiilor educaționale cu profil agricol pentru a crește competitivitatea acestora. Vor fi sprijiniți și antreprenorii din sectorul horticol care își propun să modernizeze capacitățile de producție”.
 
 Cristoph Arndt, liderul de echipă a misiunii tehnice de asistență a Proiectului ”Livada Moldovei” și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu toate subdiviziunile MADRM, reprezentanții organizațiilor agricole de profil, instituțiilor educaționale pentru a cataliza valorificarea celor 120 milioane de euro disponibili în cadrul Proiectului. ”Acești bani pot și trebuie să încline balanța investițională din sectorul horticol în partea de creștere a competitivității și implicit, calității produselor horticole ce sunt exportate din Republica Moldova”, a declarat Cristoph Arndt.   
 
 Beneficiarii potenţiali ai proiectului ”Livada Moldovei” sunt peste 300 de agenţi economici care activează în domeniul horticol şi peste 50 mii de gospodării ţărăneşti. Instituţiile de învăţământ şi de cercetare în domeniul horticol vor fi modernizate în vederea ajustării la standardele internaţionale de calitate.