A fost aprobat proiectul investițional pentru reabilitarea și dotarea Colegiului Tehnic Agricol din Soroca

În cadrul ședinței grupului de lucru pentru evaluarea proiectelor investiționale din domeniul horticol de la Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului s-a aprobat  reabilitarea și dotarea Colegiului Tehnic Agricol din Soroca.  Guvernul Republicii Moldova, în cadrul  proiectului ”Livada Moldovei” va investi 697 de mii de euro. Banii provin din un împrumut acordat țării noastre de către Banca Europeană de Investiții.

Investiția va fi realizată în cadrul proiectului ”Livada Moldovei” și presupune edificarea unui centru tehnico-didactic în mecanica agricolă.  În cadrul acestuia vor fi dotate trei laboratoare: de sudură, de mentenanță a utilajelor agricole de capacitate mare și mentenanță a utilajelor agricole de capacitate mică.

Peste 440 de elevi, de la 5 specialități ale Colegiului Tehnic Agricol din Soroca vor beneficia de condiții moderne de studiu ce vor fi raliate la standardele europene de calitate și corespunzătoare cerințelor curriculare  sugerate de agenții economici din sectorul privat.

În baza centrului tehnico-didactic de mecanica agricolă vor fi organizate și instruiri de calificare și recalificare pentru angajații din sectorul real al economiei. Sunt planificate parteneriate public – privat pentru a încuraja testarea tehnicii agricole, în special a celei horticole.

Colegiului Tehnic Agricol din Soroca a fost înființat mai mult de 100 de ani în urmă și a devenit un adevărat centru educațional de importanță regională. Investiția realizată în cadrul proiectului ”Livada Moldovei” vină să suplinească lipsa îndelungată a investițiilor capitale în modernizarea instituției educaționale date.