A fost examinat conceptul laboratorului de micro – vinificație de la Centrul de Excelență pentru Viticultură și Vinificație din Chișinău

În cadrul ședinței grupului de lucru pentru construirea și dotarea laboratorului de micro – vinificație de la Centrul de Excelență pentru Viticultură și Vinificație din Chișinău a fost discutat conceptul acestui laborator.

În discuții au fost implicați experți internaționali și locali în acest domeniu, reprezentanții unității de implementare a proiectului  ”Livada Moldovei” și a Asistenței Tehnice. Laboratorul de micro – vinificație urmează să corespundă tuturor cerințelor curriculare pentru centrul de excelență și respectiv să poată contribui la pregătirea calitativă a cadrelor, conformă așteptărilor sectorului privat. Elevii centrului vor putea exersa pentru a dobândi competențele necesare activității în fabricile de vin dotate conform standardelor europene. Valoarea investițiilor necesare va fi stabilită în urma unei evaluări obiective la care vor participa și experți internaționali.

Conceptul urmează a fi definitivat și expediat pentru examinare, modificare și aprobare de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.