A fost finalizată construcția și dotarea centrului tehnico-didactic în mecanica agricolă de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

Pentru construcția și dotarea Centrului tehnico – didactic în Mecanică agricolă de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca sunt  investiți 787 mii euro. Centrul este pus la dispoziția elevilor colegiului și agenților economici din Soroca. Acesta este dotat cu utilajele necesare și mobilier, indispensabile bunei desfășurări a procesului de instruire.  În cadrul centrului sunt amenajate trei laboratoare: de sudură, de mentenanță a utilajelor agricole de capacitate mare și mentenanță a utilajelor agricole de capacitate mică și o sală de studii.

Peste 440 de elevi, de la 5 specialități ale Colegiului Tehnic Agricol din Soroca vor beneficia de condiții moderne de studiu ce vor fi adaptate la standardele europene de calitate și corespunzătoare cerințelor curriculare sugerate de agenții economici din sectorul privat.

Investiția de peste 787 de mii de euro este realizată de către Guvernul Republicii Moldova, cu suportul Băncii Europene de Investiții, în cadrul proiectului Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Urmare a deciziei grupului de lucru de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Colegiul Tehnic Agricol Soroca va beneficia de un al doilea proiect investițional, în valoare de 168 mii euro. Acești bani vor fi direcționați pentru modernizarea și dotarea  Centrului tehnico – didactic în Mecanică agricolă.

Investițiile sunt realizate în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” inițiat de Guvernul Republicii Moldova și sprijinit de Banca Europeană de Investiții și presupun modernizarea și dotarea a 13 instituții educaționale cu finanțări în valoare de 18 milioane euro.

În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”, Guvernul Republicii Moldova investește  în reabilitarea agriculturii 120 milioane Euro. Banii sunt un împrumut acordat de Banca Europeană  de Investiții. Proiectul este implementat de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.