Bună dimineață se spune până la ora 8!

Bună dimineață se spune până la ora 8!La Budești a fost o dimineață cu ceață. Frigiderul Cooperativei ”Agro-Grape” abia putea fi întrezărit prin pâcla dimineții. Vița de vie, scăpată de rod respira ușurată chiar dacă umiditatea sporită încerca să-i smulgă ultimele frunze. Doar bruma o va putea face pentru că plantația  e încă riguroasă până se joacă ultimele hore-n sat.

 Administratorul cooperativei Vladimir Rotari ne răspunde cu bună ziua la urarea noastră de Bună Dimineața. ”Bună dimineață se spune până la ora 8, după, noi obișnuim să zicem bună ZIUA!”, ne spune domnul Rotari.

Ziua este bună, cu adevărat, investiția pentru construirea frigiderului cu 4 camere de păstrare cu o capacitate de 100 de tone fiecare și două camere de pre răcire a strugurilor cu o capacitate de 24 tone s-a adeverit a fi una reușită. În cadrul proiectului ”Livada Moldovei” cei cinci membri ai cooperativei au contractat un credit de peste 235 mii euro pentru edificarea camerelor de pre răcire a strugurilor. Roada de pe cele 35 de hectare de viță de vie e dosită bine și așteptă să fie comercializată imediat ce prețurile vor fi acceptabile pentru producători. Strugurii arată îmbietor, probabil sunt și foarte dulci.

Domnul Rotari, mijește ochii, primele raze de soare izbândesc să taie cu lama lor caldă pâcla ceții. ”Sunt bune oportunitățile investiționale puse la dispoziție prin intermediul proiectului ”Livada Moldovei”. Noi am procurat din acești bani stația de transformare a energiei electrice, am construit apeductul și sistemul de canalizare, am construit cele două camere de pre răcire și astfel putem pune la dispoziția cumpărătorilor struguri de calitate. Fără să ne asociem nu știu dacă am fi putut contracta acest credit” – spune Vladimir Rotari ștergându-și ochii ce lăcrimează din cauza primelor raze de soare ce aduc nu doar lumină dar și căldura generoasă a unei zile de octombrie ce parcă ar spune: ”Toamna se numără bobocii și se gândesc investițiile pentru anul viitor”.

Vă așteptăm pentru a vă acorda consultanța necesară pentru investiții inteligente la telefonul 022 26 0903, cu bobocii vă descurcați și singuri…