Consiliul Național al Monumentelor Istorice a aprobat schița – proiect pentru proiectarea centrului tehnico-didactic în mecanica agricolă de la Colegiului Tehnic Agricol din Soroca.

Investiția de 697 de mii de euro va fi realizată în cadrul proiectului ”Livada Moldovei” și presupune edificarea unui centru tehnico-didactic în mecanica agricolă. În cadrul acestuia vor fi dotate trei laboratoare: de sudură, de mentenanță a utilajelor agricole de capacitate mare și mentenanță a utilajelor agricole de capacitate mică.

Peste 440 de elevi, de la 5 specialități ale Colegiului Tehnic Agricol din Soroca vor beneficia de condiții moderne de studiu ce vor fi adaptate la standardele europene de calitate și corespunzătoare cerințelor curriculare sugerate de agenții economici din sectorul privat.

În baza centrului tehnico-didactic de mecanica agricolă vor fi organizate și instruiri de calificare și recalificare pentru angajații din sectorul real al economiei. Sunt planificate parteneriate public – privat pentru a încuraja testarea tehnicii agricole, în special a celei horticole.