Edificarea centrului tehnico-didactic în mecanica agricolă de la Colegiul Tehnic Agricol Soroca

Condițiile climaterice prielnice au permis continuarea lucrărilor de edificare a centrului tehnico-didactic în mecanica agricolă de la Colegiul Tehnic Agricol Soroca. În acest fel, centrul didactic va putea fi pus la dispoziția elevilor colegiului și agenților economici din Soroca, în vara acestui an.

Investiția de peste 695 de mii de euro este realizată de către Guvernul Republicii Moldova, cu suportul Băncii Europene de Investiții, în cadrul proiectului Livada Moldovei și presupune edificarea centrului tehnico-didactic în mecanica agricolă, ce va presupune amenajarea a trei laboratoare: de sudură, de mentenanță a utilajelor agricole de capacitate mare și mentenanță a utilajelor agricole de capacitate mică.

Peste 440 de elevi, de la 5 specialități ale Colegiului Tehnic Agricol din Soroca vor beneficia de condiții moderne de studiu ce vor fi adaptate la standardele europene de calitate și corespunzătoare cerințelor curriculare sugerate de agenții economici din sectorul privat.

În baza centrului tehnico-didactic de mecanica agricolă vor fi organizate și instruiri de calificare și recalificare pentru angajații din sectorul real al economiei. Sunt planificate parteneriate public – privat pentru a încuraja testarea tehnicii agricole, în special a celei horticole.