Forumul Economic Local Telenești

Oportunitățile de finanțare oferite în cadrul proiectului ”Livada Moldovei” au fost prezentate pentru 38 de agenți economici întruniți la Primăria or. Telenești, unde s-a desfășurat Forumul Economic Local/Adunarea Generală a oamenilor de afaceri.
În cadrul Forumului au fost discutate direcțiile de dezvoltare economică a raionului. O bună parte din aceste oportunități țin de investiții în domeniul horticol, investiții eligibile în cadrul proiectului ”Livada Moldovei”.

Condițiile de finanțare oferite de proiectul ”Livada Moldovei” sunt unele dintre cele mai avantajoase: Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Pot fi accesate credite de până la 5 milioane Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Rata dobânzii este una competitivă, de 2,9 – 4,8% pentru credite în Euro și de aproximativ 7 – 8% pentru creditele în MDL, cu o pronunțată tendință de scădere. În cadrul Proiectului  sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale, accize și TVA la importul utilajelor sau serviciilor.