În pofida pandemiei de Covid – 19 a fost debursată tranșa a XII – a în cadrul  Proiectului ”Livada Moldovei”

Valoarea împrumuturilor acordate către 22 beneficiari ai Proiectului ”Livada Moldovei” este de 4 milioane 289 mii  Euro. Investițiile totale se cifrează la circa 8 milioane  781 mii Euro. Cel mai mare împrumut acordat în cadrul tranșei a XII – a este de peste 736 mii euro iar cel mai mic este de circa peste 9 mii Euro.

Investițiile în cadrul celor 22 proiecte investiționale s-au axat pe înființarea sau dezvoltarea unor obiecte a infrastructurii post recoltare: frigidere, linii de sortare și calibrare a fructelor etc. Alte proiecte au drept obiectiv înființarea unor plantații de pomi fructifer, pomușoare, struguri etc dar și procurarea tehnicii echipamentelor agricole necesare pentru îngrijirea plantațiilor.

Împrumuturile din cadrul tranșei a XII au fost operate în cadrul componentei ”Linia de creditare” a Proiectului ”Livada Moldovei”. Din 22 credite acordate, 14 au fost contractate în moneda națională(MDL) și 8 în Euro.

Până la moment, din suma de 120 milioane euro disponibilă în cadrul proiectului ”Livada Moldovei” sunt aprobate proiecte în valoare de peste 26 milioane 799 mii Euro.

Le mulțumim beneficiarilor Proiectului ”Livada Moldovei” pentru înțelegere și acceptarea regulilor de acces restricționat, în incinta UCIMPRSVV,  în perioada pandemiei de Corona virus (COVID – 19). Ne bucurăm foarte mult că în această perioadă am reușit să procesăm utilizând mijloacele de comunicare electronice 22 de proiecte investiționale în valoare de peste 4 milioane 289 mii  Euro. Cu suportul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerului de Finanțe, a Directoratului Liniei de Credit, Banca Europeană de Investiții a aprobat în această perioadă de grea cumpănă 22 proiecte investiționale ce vor aduce în circuitul economic agricol investiții de peste 8 milioane 780 mii Euro.