Investiții de circa 779 mii euro la Colegiul Agroindustrial Ungheni

Elevii Colegiului Agroindustrial Ungheni, învață să cultive: salată, flori, roșii, castraveți, ardei, căpșuni etc utilizând tehnologii europene de ultimă generație.  Tinerii pot testa metoda de creștere a plantelor fără sol în seră și replica experiența în gospodăriile părinților. Cadrele didactice, elevii și agenții economici interesați au fost sprijiniți de un expert în domeniu, pentru a aplica cunoștințele teoretice în practică utilizând facilitățile oferite de sera hidroponică, cu o suprafață de 320 m2, construită în cadrul proiectului ”Livada Moldovei”.

A început și etapa a II-a de  implemntare a proiectului, ce presupune repararea și dotarea cu echipamentele didactice necesare a unui laborator de reparare și mentenanță a utilajului horticol.

Valoarea totală a investițiilor se va ridica la 779 mii euro.

Anterior, un amplu proiect investițional implementat în cadrul ”Livada Moldovei” s-a axat pe: plantarea a 1,2 ha de cireș, vișin, păr, coacăz și mur, dotate cu sistem de suport și stație meteo; Procurarea unui tractor și a utilajelor agricole adiacente, procurarea de echipamente IT.

Proiectul ”Livada Moldovei” este implementat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

#CONSTRUIM EUROPA ACASĂ – investiții inteligente pentru o agricultură durabilă