INVITAȚIE EVENIMENT MEDIA

2 milioane euro au fost investite în reabilitarea și dotarea Universității Tehnice a Moldovei. Lucrările de dotare și renovare au presupus modernizarea a 10 laboratoare de la Facultatea Tehnologia Alimentelor și Departamentul Tehnologia Produselor Alimentare de la Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi.

A fost izolat termic blocul Facultății Tehnologia Alimentelor de la Universitatea Tehnică a Moldovei. Lucrările au presupus montarea geamurilor termopan pe o suprafață de 1600 m2 și implicit izolarea termică a pereților pe cu o suprafață de 3100 m2. Izolarea termică permite economisirea unor resurse considerabile ce sunt repartizate pentru termoficarea blocului de studii. Este asigurat un confort termic sporit pentru circa 800 de studenții și 70 de cadre didactice de la Facultatea Tehnologia Alimentelor. Proiectul investițional a presupus și renovarea holului și curții Facultății Tehnologia Alimentelor.

Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Mun. Chişinău, or. Chişinău, str. Studenţilor 9/9, blocul de studii nr. 5

Cine:       Viorel GHERCIU, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

                Alberto CARLEI, Directorul oficiului BEI  în Moldova

Gintautas BARANAUSKAS – Șef adjunct pentru cooperare, Delegația UE în RM

               Vladislav Reșitca –  Prorector UTM

               Iurie Brumărel, Director executiv UCIMPRSVV

 

Ce:          Inaugurare Proiect Investițional, Universitatea Tehnică a Moldovei

 

Unde:         Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Mun.

Chişinău, or. Chişinău, str. Studenţilor 9/9, blocul de studii nr. 5

 

Când:         Joi, 7 octombrie 2021, ora 10. 00

 

Contacte:   Proiectul ”Livada Moldovei”

e – mail:  [email protected] Tel.: 078 81 22 12

 Investițiile au fost realizate în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” implementat de Guvernul  Republicii Moldova cu suportul UE. Banii sunt un împrumut acordat de Banca Europeană  de Investiţii. În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”, Guvernul Republicii Moldova, investește 12 milioane Euro pentru reabilitarea și dotarea a 10 instituții educaționale și de cercetare.