Livada Moldovei – oportunități investiționale în Ciorești, Micleușeni și Dolna

Cu ocazia adunării generale a antreprenorilor din Ciorești, Micleușeni și Dolna, raionul Nisporeni, întruniți la inițiativa Proiectului PNUD ”Migrație și dezvoltare locală”, oamenii de afaceri din aceaste localitați au fost informați despre oportunitățile investiționale oferite de Proiectul ”Livada Moldovei”.

În cadrul Proiectului sunt acordate credite preferențiale pentru antreprenorii din domeniul horticol și cele conexe. Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Pot fi accesate credite de până la 5 milioane Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Rata dobânzii este una competitivă, de 2,8 – 4,9% pentru credite în Euro și de aproximativ 8% pentru creditele în MDL, cu o pronunțată tendință de scădere. În cadrul Proiectului  sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale, accize și TVA la importul utilajelor sau serviciilor.

În cadrul Proiectului ”Livada moldovei” sunt disponibile credite investiționale acordate prin intermediul băncilor comerciale: BC ”Energbank” SA, BC ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” SA, BC ”Procredit Bank” SA, BC ”Comerțbank” SA și BC ”Banca Comercială Română” SA. Horticultorii și operatorii economici din domeniile conexe pot beneficia de finanțarea în leasing accesibilă prin intermediul BC ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale ”SA.