Micșorarea  ratei dobânzii la creditele contractate în cadrul proiectului ”Livada Moldovei”

Stimați beneficiari ai proiectului ”Livada Moldovei”, vă anunțăm despre scăderea ratei dobânzilor, la creditele în MDL (din 25.02.2023),  oferite prin intermediul proiectului ”Livada Moldovei”, de la 17% la 12%.

Vă îndemnăm să contactați băncile comerciale în vederea solicitării revizuirii ratelor. Băncile comerciale partenere în cadrul proiectului sunt: ”Energbank”, ”OTP Bank”, ”Procredit Bank”, ”Comerțbank”, ”Banca Comercială Română Chișinău”, ”MAIB”, ”Victoriabank”, ”Moldindconbank” și ”Fincombank”.

Micșorarea a fost operată urmare a deciziei Ministerului Finanțelor de menținere a ratei de recreditare diminuată cu 8,5 puncte procentuale în cadrul liniilor de credit ale Proiectelor Investiționale finanțate din împrumuturi externe de stat, alocate pentru susținerea dezvoltării întreprinderilor sectorului real, preponderent în sectorul agricol.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului de supraveghere al I.P. Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă (OGPAE), care administrează aceste fonduri prin intermediul instituțiilor financiare participante (IFP) – bănci și organizații de creditare nebancară, cu care Ministerul Finanțelor are semnate contracte de recreditare.