Moldindconbank a devenit eligibilă în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”

Moldindconbank a devenit eligibilă în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”
Urmare a deciziei Băncii Europene de Investiții, Moldindconbank a fost acceptată în calitate de partener financiar în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”. Astfel, horticultorii și agenții economici din domeniile conexe, ce doresc să obțină un credit preferențial vor putea depune dosarele de finanțare și la filialele acestei bănci.

Decizia Băncii Europene de Investiții de a extinde numărul băncilor eligibile va cataliza valorificarea resurselor creditare puse la dispoziția horticultorilor în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”.

În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” sunt disponibile credite investiționale acordate prin intermediul băncilor comerciale: ”Energbank”, ”Mobiasbancă – OTP Groupe”, ”Procredit Bank”, ”Comerțbank”, ”Banca Comercială Română Chișinău”, ”Moldova Agroindbank”, ”Victoriabank” și ”Moldindconbank”.

Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Pot fi accesate credite de până la 5 milioane Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Rata dobânzii este una competitivă, de 2,9 – 4,8% pentru credite în Euro și de aproximativ 8 – 9% pentru creditele în MDL. În cadrul Proiectului  sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor.

Proiectul ”Livada Moldovei” presupune investiții de 120 milioane Euro pentru tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară în horticultură, dotarea cu sisteme de irigare şi antigrindină, modernizarea proceselor de procesare dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru fructele, legumele, vinurile și pomușoarele moldoveneşti.

Proiectul urmăreşte facilitarea şi crearea condiţiilor favorabile pentru restructurarea lanţului valoric al sectorului horticol din Republica Moldova.

În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”, Guvernul Republicii Moldova investește  în reabilitarea sectorului Horticol 120 milioane Euro. Banii sunt un împrumut acordat de Banca Europeană  de Investiţii. Proiectul este implementat de către Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului.

Pentru mai multe informații contactați: 022 26 09 03