Seminar de informare în raionul Soroca

Peste 50 de horticultori din raionul Soroca au participat la seminarul didactico-informativ, organizat în cadrul campaniei de informare a proiectului ”Livada Moldovei”. În cadrul sesiunii teoretice agricultorii au fost informați despre oportunitățile investiționale oferite în cadrul proiectului.

Sesiunea practică a presupus vizitarea fabricii de procesare a nucilor a SRL ”AMG Kernel”. Întreprinderea este unul din cei mai maro beneficiari ai Proiectului ”Livada Moldovei” și a ajuns a fi un adevărat etalon al calității fiind în prima linie a exporturilor de miez de nucă în Uniunea Europeană. Horticultorii din raionul Soroca, inspirați de vizita la întreprindere,  au s-au arătat interesați de a investi în obiective de post-recoltare pentru a crește veniturile întreprinderilor agricole pe care le gestionează.

Cu suportul Asistenței Tehnice pentru Proiectul ”Livada Moldovei” sunt organizate 30 de seminare informative în toate raioanele Republicii Moldova. În cadrul acestora sunt prezentate oportunitățile investiționale disponibile în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” cum ar fi: finanțare pentru investiții în legumicultură, cultivarea strugurilor de soiuri tehnice și vinificație, floricultură (inclusiv plante medicinale și cele folosite la producerea uleiurilor esențiale), arhitectură peisagistică și turism rural.