Vă așteptăm la expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH 2023, ediția de primăvară

În perioada 16 – 19 martie curent, Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo va găzdui unul din cele mai importante evenimente pentru complexul agroindustrial din Republica Moldova: expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH 2023, ediția de primăvară. Tradițional, expoziția va fi însoțită de Târgul puieților și materialului săditor.

Evenimentul va reuni peste 100 de participanți – producători, distribuitori și experți din 8 țări: Republica Moldova, Austria, Germania, Italia, Letonia, Polonia, Ucraina, Ungaria.

La expoziție vor fi expuse cele mai diverse modele de mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, inclusiv de digitalizare, de  creștere intensivă a culturilor, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor, dar și material semincer. Agricultorii care își doresc să dezvolte o afacere prosperă vor găsi la expoziție tehnologii de ultimă generație în toate domeniile: irigare și alimentare cu apă, ameliorarea solului, automatizarea zootehniei, precum și echipamente pentru sere, pentru ambalare, transportare, stocare ș.a.

Vizitatorii vor putea participa la programul de afaceri al expoziției ce include seminare, mese rotunde, prezentări de mașini. Oameni de știință, specialiști, experți din domenii conexe sectorului agricol vor discuta aspecte ce țin de valorificarea investițiilor, finanțarea sectorului (inclusiv pentru instalațiile fotovoltaice), utilizarea panourilor solare; tehnologii moderne de creștere a animalelor, de combatere și profilaxie a bolilor . O temă actuală care va fi abordată în cadrul programului de afaceri este agricultura de precizie prin aplicarea tehnologiilor digitale.

Inaugurarea oficială a expoziției va avea loc joi, 16 martie 2023, ora 11:00, în Pavilionul nr.2 al Centrului Internațional de Expoziții MOLDEXPO.

Evenimentul expozițional este organizat cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova.