Victoriabank este eligibilă în cadrul proiectului ”Livada Moldovei”

Victoriabank  a fost acceptată în calitate de parteneri financiar în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”. Pentru a facilita buna comunicare cu potențialii beneficiari,  angajații băncii au fost familiarizați cu criteriile de eligibilitate și formalitățile necesare pentru depunerea spre finanțare a dosarelor.

Săptămâna viitoare urmează să fie organizate, cu suportul Asistenței Tehnice pentru Proiectului ”Livada Moldovei”, o serie de seminare în cadrul cărora ofițerii de creditare de la Victoriabank vor fi instruiți pentru a putea acorda credite preferențiale beneficiarilor din sectorul horticol și cel conex, în condiții de maximă transparență și rapiditate.  Colaborarea dintre Proiectul ”Livada Moldovei” și Victoriabank este una promițătoare pentru că această instituție bancară intenționează să-și extindă portofoliul de clienți, mizând pe domeniul dezvoltării sectorului agricol.

În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Pot fi accesate credite de până la 5 milioane Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Rata dobânzii este una competitivă, de 2,9 – 4,8% pentru credite în Euro și de aproximativ 7 – 8% pentru creditele în MDL, cu o pronunțată tendință de scădere. În cadrul Proiectului  sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale, accize și TVA la importul utilajelor sau serviciilor.