Anul acesta, un număr record, 60 de producători vinicoli din țara noastră vor participa la ediția a 17-a a Zilei Naționale a Vinului, în data de 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale.

 O bună parte dintre vinificatori sunt beneficiarii Programului ”Filiera Vinului”, în cadrul căruia s-au investit în acest domeniu strategic peste 100 milioane de euro.
 Ne face o deosebită plăcere să anunțăm vinificatorii și viticultorii că aceleași condiții avantajoase de finanțare sunt disponibile ACUM și în cadrul Proiectului ”LIVADA MOLDOVEI”.
 Vă așteptăm cu drag și vă amintim: Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Pot fi accesate credite de până la 5 milioane Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Rata dobânzii este una competitivă, de până la 5% pentru credite în Euro și de aproximativ 8% pentru creditele în MDL. În cadrul Proiectului  sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale, accize și TVA la importul utilajelor sau serviciilor.