Proiectul ”Livada Moldovei” a participat la Festivalul Mărului
 
Zeci de soiuri de măr au fost expuse în cadrul festivalului mărului organizat la Soroca. Peste 40 de producători și procesatori de fructe din întreaga ţară au venit să-şi prezinte  produsele la Festivalul Național al Mărului. Festivalul este organizat deja al optulea an consecutiv și are loc chiar lângă cetatea Soroca.
 
 O bună parte din producătorii și procesatorii de fructe au beneficiat sau sunt potențiali beneficiari ai proiectului ”Livada Moldovei”. În cadrul festivalului a fost prezentată horticultorilor o informație amplă referitoare la condițiile de creditare în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”.Producătorii de fructe au fost familiarizați cu oportunitățile de a investi în tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară, dotarea cu sisteme de irigare, modernizarea proceselor de procesare dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru fructele moldoveneşti, oferite în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”.
 

 În cadrul Programului ”Livada Moldovei” sunt disponibile credite investiționale acordate prin intermediul băncilor comerciale: BC ”Energbank” SA, BC ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” SA, BC ”Procredit Bank” SA și BC ”Comerțbank” SA. Horticultorii și operatorii economici din domeniile conexe pot beneficia de finanțarea în leasingaccesibilă prin intermediulBC ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale ”SA.