Cu suportul Asistenței Tehnice pentru Proiectul ”Livada Moldovei” au fost organizate 31 de seminare informative în toate raioanele Republicii Moldova. În cadrul acestora au fost prezentate oportunitățile investiționale disponibile în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” cum ar fi: finanțare pentru investiții în legumicultură, cultivarea strugurilor de soiuri tehnice și vinificație, floricultură (inclusiv plante medicinale și cele folosite la producerea uleiurilor esențiale), arhitectură peisagistică și turism rural.
 Seminarele au fost parte a unei ample campanii de informare ce s-a derulat la nivel local și național pentru a informa potențialii beneficiari despre oportunitățile investiționale disponibile și au avut loc în perioada noiembrie 2018 – martie 2019. Au fost ținute 31 de seminare la care au participat 1398 de producători agricoli. 338 și-au exprimat intenția de a contracta un credit în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”. Participanții la instruiri au fost familiarizați și cu investițiile realizate anterior în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” vizitând și o serie de întreprinderi specializate în producerea, păstrarea, procesarea și comercializarea produselor horticole.  
 În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” 120 milioane Euro sunt investiţi în tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară în horticultură, dotarea cu sisteme de irigare şi antigrindină, modernizarea proceselor de procesare dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru fructele, legumele, vinurile și pomușoarele moldoveneşti.
 Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Pot fi accesate credite de până la 5 milioane Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani. Rata dobânzii este una competitivă, de 2,8 – 4,9% pentru credite în Euro și de aproximativ 8% pentru creditele în MDL, cu o pronunțată tendință de scădere. În cadrul Proiectului  sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale, accize și TVA la importul utilajelor sau serviciilor.
 În cadrul Proiectului ”Livada Moldovei” Guvernul Republicii Moldova investește  în reabilitarea sectorului Horticol 120 milioane Euro. Banii sunt un împrumut acordat de Banca Europeană de Investiţii. Proiectul va fi implementat de către Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului până în anul 2024.